קבלת אזרחות רומנית הינה תנאי הכרחי לקבלת דרכון רומני, שהוא דרכון של האיחוד האירופי לכל דבר ועניין וראיה לכך שהמחזיק בו הוא אזרח רומני . עם דרכון זה ניתן לנסוע ולבקר במדינות שעם דרכון ישראלי לא ניתן לבקר בהן  ובעתיד כנראה שלא יצטרך ויזה בכניסה לארה”ב, עם סיומו של המו"מ בעניין זה המתנהל בין ממשלת רומניה לממשלת ארה"ב .

הרשות המחוקקת בארה"ב מעבירה כרגע תיקון לחוק ההגירה אשר יאפשר למצטרפות חדשות לאיחוד האירופאי ו/או לברית נאט"ו הלוחמות בטרור להיכנס לארה"ב ללא צורך בויזה תחת תוכנית ה Visa Waiver.
 

 

המסמכים הדרושים לקבלת אזרחות ודרכון רומני - אירפואי הינם:

1.      תמצית רישום ממשרד הפנים כולל פרטי בן הזוג והילדים.

2.      תעודת יושר של משטרת רומניה (תקפה ל – 6חודשים מיום הנפקתה).

3.      תעודת יושר ממדינת המוצא – תקפה ברומניה לשנה מיום הוצאתה במדינה בה הונפקה.

4.      תעודת סטטוס מרשויות הפנים ברומניה (לילידי רומניה).

5.      תעודת זהות ודרכון ישראלי מקוריים + תצלום.

6.      עותק תעודת נישואין מקורית.

7.      תעודת לידה רומנית (לילידי רומניה).

כל מסמך שהומצא שלא ברומניה חייב להיות מתורגם לשפה הרומנית וחתום על ידי נוטריון.

 

משרד עו"ד חוה ברסלר משיג עבור לקוחותיו את כל המסמכים הנדרשים מרומניה לצורך קבלת האזרחות והדרכון .